Huis op de Müllerpier / by Ginette Blom

 

Vorig jaar schreven wij ons in voor een bouwkavel op de Müllerpier in Rotterdam en kregen deze ook toegewezen. Een prachtige kans voor het ontwerp van een eigen huis op een al even prachtige locatie aan de kade van het Müllerhoofd met direct zicht op de nieuwe Maas. Stedenbouwkundig bureau KCAP is verantwoordelijk voor het kavelpaspoort waar in de bouwregels staan omschreven zoals bouwhoogtes en materiaaltoepassingen. De indeling van de woning en de gevels zijn grotendeels vrij, het geheel krijgt samenhang door toepassing van dezelfde metselsteen voor alle woningen. Samen met 17 andere 'kavelaars' wordt gewerkt aan dit unieke plan en worden mogelijkheden voor samenwerkingen onderzocht. Tijdens twee bijeenkomsten bij KCAP zijn de individuele plannen bij elkaar gebracht en werden maquettes tegen elkaar geschoven. Stap voor stap groeit er een beeld van een levendig kadefront.

Create@Müllerpier is een ontwikkeling van Blauwhoed. http://www.createatmullerpier.nl