Fotografie: Ruimtes in Beeld, Rob van Esch.    Het Kröllerhuis op nr. 113  is als een lichte en comfortabele woon-werkwoning ontworpen voor een gezin met kinderen. De woning heeft drie buitenruimtes die ieder een ander gebruik en beleving bieden. De totale hoogte van 14.60 m. is verdeeld over vier hoge woonlagen en een dakterras. Op het kadeniveau bevindt zich de inpandige garage en een werkkamer met bibliotheekwand. Een massief houten tribunetrap vormt een speels element en leidt naar het tweede niveau waar de slaap- en badruimtes zijn gesitueerd. Een inpandig venster brengt daglicht naar de trap. Op niveau 3 bevindt zich de woon- en kookplek, die kan worden vergroot door het aangrenzende terras. Op niveau 4 is een ontspanningsruimte met sauna gesitueerd van waaruit je vrij over de Maas kunt kijken. Vanaf het aangrenzende terras kom je, via een wenteltrap op niveau 5. Op dit dakterras kunnen de bewoners zich bij mooi weer terugtrekken met de stad aan hun voeten. Binnen in de woning zijn alle niveaus zijn via een lift bereikbaar.   De bewoners kozen zelf de afwerking en het interieur. De toepassing van wit-gestucte wanden, donkere houtsoorten voor trappen en woonkamervloer en etnische voorwerpen vormen samen een warme en rustige basis.
       
     
werkruimte | workspace
       
     
tribunetrap | tribune stairs
       
     
tribunetrap | tribune stairs
       
     
woonruimte | living space
       
     
kookplek | cooking area
       
     
badkamer en suite | bathroom en suite
       
     
SLAAP-EN BADKAMER, STUDIE | SLEEPING AND BATHING AREA, STUDY
       
     
welnessruimte | welness level
       
     
dakterras | roof terrace
       
     
dakterras | roof terrace
       
     
DOORSNEDE | SECTION
       
     
NOORDGEVEL MET TERRASSEN | NORTH FACADE WITH TERRACES
       
     
CONSTRUCTIE UIT KRUISLAAGS HOUT (KLH JM CONCEPTEN) / CONSTRUCTION IN CROSS LAMINATED TIMBER
       
     
locatie / location   [image stack rotterdam]
       
     
metselwerk, detail / brickwork, detail
       
     
  Fotografie: Ruimtes in Beeld, Rob van Esch.    Het Kröllerhuis op nr. 113  is als een lichte en comfortabele woon-werkwoning ontworpen voor een gezin met kinderen. De woning heeft drie buitenruimtes die ieder een ander gebruik en beleving bieden. De totale hoogte van 14.60 m. is verdeeld over vier hoge woonlagen en een dakterras. Op het kadeniveau bevindt zich de inpandige garage en een werkkamer met bibliotheekwand. Een massief houten tribunetrap vormt een speels element en leidt naar het tweede niveau waar de slaap- en badruimtes zijn gesitueerd. Een inpandig venster brengt daglicht naar de trap. Op niveau 3 bevindt zich de woon- en kookplek, die kan worden vergroot door het aangrenzende terras. Op niveau 4 is een ontspanningsruimte met sauna gesitueerd van waaruit je vrij over de Maas kunt kijken. Vanaf het aangrenzende terras kom je, via een wenteltrap op niveau 5. Op dit dakterras kunnen de bewoners zich bij mooi weer terugtrekken met de stad aan hun voeten. Binnen in de woning zijn alle niveaus zijn via een lift bereikbaar.   De bewoners kozen zelf de afwerking en het interieur. De toepassing van wit-gestucte wanden, donkere houtsoorten voor trappen en woonkamervloer en etnische voorwerpen vormen samen een warme en rustige basis.
       
     

Fotografie: Ruimtes in Beeld, Rob van Esch.

Het Kröllerhuis op nr. 113 is als een lichte en comfortabele woon-werkwoning ontworpen voor een gezin met kinderen. De woning heeft drie buitenruimtes die ieder een ander gebruik en beleving bieden. De totale hoogte van 14.60 m. is verdeeld over vier hoge woonlagen en een dakterras. Op het kadeniveau bevindt zich de inpandige garage en een werkkamer met bibliotheekwand. Een massief houten tribunetrap vormt een speels element en leidt naar het tweede niveau waar de slaap- en badruimtes zijn gesitueerd. Een inpandig venster brengt daglicht naar de trap. Op niveau 3 bevindt zich de woon- en kookplek, die kan worden vergroot door het aangrenzende terras. Op niveau 4 is een ontspanningsruimte met sauna gesitueerd van waaruit je vrij over de Maas kunt kijken. Vanaf het aangrenzende terras kom je, via een wenteltrap op niveau 5. Op dit dakterras kunnen de bewoners zich bij mooi weer terugtrekken met de stad aan hun voeten. Binnen in de woning zijn alle niveaus zijn via een lift bereikbaar.

De bewoners kozen zelf de afwerking en het interieur. De toepassing van wit-gestucte wanden, donkere houtsoorten voor trappen en woonkamervloer en etnische voorwerpen vormen samen een warme en rustige basis.

werkruimte | workspace
       
     
werkruimte | workspace
tribunetrap | tribune stairs
       
     
tribunetrap | tribune stairs
tribunetrap | tribune stairs
       
     
tribunetrap | tribune stairs
woonruimte | living space
       
     
woonruimte | living space
kookplek | cooking area
       
     
kookplek | cooking area
badkamer en suite | bathroom en suite
       
     
badkamer en suite | bathroom en suite
SLAAP-EN BADKAMER, STUDIE | SLEEPING AND BATHING AREA, STUDY
       
     
SLAAP-EN BADKAMER, STUDIE | SLEEPING AND BATHING AREA, STUDY
welnessruimte | welness level
       
     
welnessruimte | welness level
dakterras | roof terrace
       
     
dakterras | roof terrace
dakterras | roof terrace
       
     
dakterras | roof terrace
DOORSNEDE | SECTION
       
     
DOORSNEDE | SECTION
NOORDGEVEL MET TERRASSEN | NORTH FACADE WITH TERRACES
       
     
NOORDGEVEL MET TERRASSEN | NORTH FACADE WITH TERRACES
CONSTRUCTIE UIT KRUISLAAGS HOUT (KLH JM CONCEPTEN) / CONSTRUCTION IN CROSS LAMINATED TIMBER
       
     
CONSTRUCTIE UIT KRUISLAAGS HOUT (KLH JM CONCEPTEN) / CONSTRUCTION IN CROSS LAMINATED TIMBER

De woningen aan het Müllerhoofd 111 en 113 zijn als een ensemble ontworpen. Ze zijn vernoemd naar het echtpaar Kröller-Müller waarvan de geschiedenis op deze pier begon met de liefde van Helene Müller - wier vader hier het Stuwadoorsbedrijf Müller&Co bestierde - voor Anton Kröller, haar vaders zakenpartner. Net als zij hebben de nieuwe bewoners een grote interesse voor beeldende kunst, vormgeving en architectuur.

De twee eigentijdse stadswoningen zijn als passiefhuis ontworpen om vooruit te lopen op de wetgeving van 2020: zeer goed geïsoleerd, driedubbel glas en een zo laag mogelijk energieverbruik. Bijzonder is de massief houten constructie die voor een aangenaam binnenklimaat zorgt. Grote vensters zorgen voor overvloedig daglicht en bieden een spectaculair uitzicht op de Nieuwe Maas.

Ontwerp: Blom ontwerpen in samenwerking met Gortemaker Algra Feenstra architects.

locatie / location   [image stack rotterdam]
       
     
locatie / location [image stack rotterdam]
metselwerk, detail / brickwork, detail
       
     
metselwerk, detail / brickwork, detail